Atay Benaanaa

€2,63
Beschikbaarheid: Op voorraad (13)

Atay Benaanaa

Yup! De klassieke Marokkaanse muntthee of Maghrebthee. Deze wordt veel gedronken in Tunesië, Marokko en Algerije, het Maghrebgebied. Deze klassieker is een mix van Gunpowder (groene theeblaadjes opgerold tot balletjes) én kruizemunt. Wil je de hele ruimte (daar waar je bent) vullen met de aromatische geur van deze super lekkere thee? Schenk dan de thee van circa 60 centimeter hoogte in een theeglas. Zo komt lucht, schuim en het beloofde aroma vrij! Njom,njom.

Leuk weetje: traditioneel wordt muntthee (Maghrebthee) drie keer geserveerd. Zo krijgt de thee steeds een andere smaak(laag).

Een oud spreekwoord verwoordt deze smaaklagen:                                                               Het eerste glas is net zo bitter als het leven.                                                                             Het tweede glas is net zo sterk als de liefde.                                                                             Het derde glas is net zo zacht als de dood.

Nog een leuk weetje (weet je dan ook weer, maar je hebt het wellicht al eens gezien):

Marokkaanse muntthee wordt gezet in metalen theepotten. Van die dikbuikige rijkelijk versierde theepotten (breds), die op kolen verwarmd kunnen worden. De bijpassende traditionele theeglazen (met bijvoorbeeld gekleurde of gouden of zilveren motieven of een mix daarvan) heten ‘keesan’.

Ingrediënten: groene thee (Gunpowder)* en kruizemunt*.

Inhoud: 50 gram. Goed voor ruim 25 koppen thee. Of na nogmaals opschenken met heet water (dit kan 3x per theezeefje gevuld met groene thee) goed voor maximaal 75-100 koppen thee. Door het opnieuw opgieten van de theebladeren ontdek je elke keer nieuwe smaaklagen.

Theesmaak? Fris en kruidig.

De “power of the tea” of theekracht? 3/5.                                                                     

Biologisch theetje? Ja.*Biologische productiemethode NL-BIO-01 Skal 13351.                       

Hoeveel gram plopje in een theekopje? Niet één, maar twee. 2 gram dus.                           

Hoe auw-heet moet het water zijn? Groene thee mag nooit met kokend water van 100 graden opgeschonken worden. De thee krijgt daardoor een bittere en wrange smaak. Laat het gekookte water daarom eerst afkoelen tot 80 of zelfs 60 graden.                                           

Theetje-trekje-tijd? Begin met een korte thee-trek-tijd. Proef de thee. Verleng de trektijd steeds met een halve minuut tot de gewenste smaak.                                                               

Hoe vaak kun je de theebladeren nog een keer (her)gebruiken? 3-4 keer.                       

De theegeboortegrond van dit verrukkelijke theetje? China.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen