Pu Erh, het lievelingetje van de theekenners

Onder de theekenners is Pu Erh het neusje van de zalm. Zoiets als sommige heule oude wijnen, die met de jaren naar ongekende hoogten zijn gestegen qua smaak, afdronk, insteken, omhalen en af laten glippen. Oh, nee, dat is meer iets met breien. Theepost.nl is geen wijnkenner aka vinoloog, hè?! Theepost.nl weet wel een heuleboel meer van thee. Luisterttt: je hebt dus slobberthee (zo ook slobberwijn) én echte thee. Dus niet het afvaltheegruis uit een supermarktzakje, maar echte losse thee. Terug naar de Pu Erh, en nu komt er een samenhang in deze tasty tea-story en wijn: Pu Erh is echte losse thee die in mooie vormpjes (cakes of bricks) geperst wordt waarbij de tijd haar werk doet. (Dus net als met bepaalde soorten wijn.)
Iets met jaren en nog meer vele jaren. Iets met smakelijker en beter door ouderdom. Hoe ouder, hoe beter. Hoe fan-thee-tastisch is dat?

De Theepost.nl Pu Erh Tuo Cha komt uit Yunnan (provincie in China) en is uit het jaar 2000.