Banana Black OP

€6,39
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)

Banana Black OP

Een luxe, pure, zwarte thee met een beau-tea-ful golden look. Deze zwarte thee valt echt wel onder de specialtea's der zwarte theeën.

Zwarte (of rode) thee doorloopt alle mogelijke stappen van het theeproductieproces. Stap je mee in de wereld van de zwarte thee? (Of skip door naar 'stap 4'. Daar lees je hoe deze 'Banana Black OP'-thee aan het woord 'banana' komt.)


Stap 1: plukkerdeplukpluk. Theeblaadjes plukken.
Stap 2: verflensen. Het ontvochten van de theebladeren. In de zon of in een goed geventileerde ruimte met een tempje tussen de 20 en 24 graden.
Stap 3: rollen. Het blad kan nu gekruld, gedraaid of gerold worden. Er zit nog wel wat vocht in het theeblad; de flink geconcentreerde theesapjes. Vol met geur- en smaakstofjes die bij verdere stappen vrijkomen.

Stap 4: oxidatie. De theebladeren worden in een vochtige ruimte gelegd.

De 'Banana Black OP'-thee wordt tijdens dit oxidatie-proces tussen de bananenbladeren gelegd.

Stap 5: drogen/branden. Zat er eerst 75% vocht in de theeblaadjes, nu wordt dat teruggebracht naar 3%. We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal, heuleumaal!
Stap 6: sorteren. Met de hand of machinaal worden de bladeren gesorteerd. Thee met veul heule bladeren er nog in is de crème de la crème.
The best of the best. De toppers onder de thee. De geknakte, gekneusde, gebroken en andersoortige minder in tact zijnde blaadjes gaan in de theetjes van een lagere kwaliteit. Yup, zo gaat dat met thee. Een heel theeblad staat dus beter op je curriculum vi-thee aka cv.
(En ja, 'cv' schrijf je met kleine letters! Niet met hoofdletters. Dat terzijde.)

AHA én now you know! 

Ingrediënten: zwarte thee*.

Inhoud: 35 gram. Goed voor ruim 17 koppen thee. Of na nogmaals opschenken met heet water (dit kan 2x per theezeefje gevuld met zwarte thee) goed voor maximaal 35 koppen thee. Door het opnieuw opgieten van de theebladeren ontdek je elke keer nieuwe smaaklagen.

Theesmaak? Puur.

De “power of the tea” of theekracht? 3/5.

Biologisch theetje? Ja.*Biologische productiemethode NL-BIO-01 Skal 13351.   

Hoeveel gram plopje in een theekopje? Niet één, maar twee. 2 gram dus.

Hoe auw-heet moet het water zijn? Zwarte thee houdt van 100 graden qua temperatuur.

Theetje-trekje-tijd? Begin met een korte thee-trek-tijd. Proef de thee. Verleng de trektijd tot maximaal 2 minuten.

Hoe vaak kun je de theebladeren nog een keer (her)gebruiken? Hooguit 2 keer.

De theegeboortegrond van dit verrukkelijke theetje? Vietnam.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen