Houjicha Sumire

€5,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (9)

Houjicha Sumire

Houjicha is geroosterde Bancha. Bancha(thee) wordt geplukt na de 'Sencha(thee)'-pluk. Voor Sencha, thee van het Japanse volk, worden de jonge malse blaadjes van de theestruik geplukt. Daarna worden er in de verdere zomermaanden de overgebleven bladeren geplukt. Dit is de 'late oogst', de betekenis van Bencha in het Japans. Ook de steeltjes van de theebladeren worden geplukt. Het roosteren gebeurt na het stomen van de theebladeren en steeltjes, het zacht maken, drogen en rollen. De bladeren krijgen uiteindelijk een wigvorm.

Ingrediënten: gerookte groene thee*.

Inhoud: 50 gram. Goed voor ruim 25 koppen thee. Of na nogmaals opschenken met heet water (dit kan 3-4x per theezeefje gevuld met groene thee) goed voor maximaal 75-100 koppen thee. Door het opnieuw opgieten van de theebladeren ontdek je elke keer nieuwe smaaklagen.

Theesmaak? Verfrissend, licht zoet, ietwat rokerig met een vleugje karamelsmaak. 

De “power of the tea” of theekracht? 2/5.

Biologisch theetje? Ja.*Biologische productiemethode JP-BIO-041.

Hoeveel gram plopje in een theekopje? Niet één, maar twee. 2 gram dus.

Hoe auw-heet moet het water zijn? Groene thee mag nooit met kokend water van 100 graden opgeschonken worden. De thee krijgt daardoor een bittere en wrange smaak. Laat het gekookte water daarom eerst afkoelen tot 80 of zelfs 60 graden.

Theetje-trekje-tijd? Begin met een korte thee-trek-tijd. Proef de thee. Verleng de trektijd steeds met een halve minuut tot de gewenste smaak.

Hoe vaak kun je de theebladeren nog een keer (her)gebruiken? 3-4 keer.

De theegeboortegrond van dit verrukkelijke theetje? Japan.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen