Jasmina Sambuca

€2,95
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Jasmina Sambuca

Wanneer je de eerste twee blaadjes en de knoppen van de theeplant plukt, krijg je de beste soort groene thee. Voor de specifieke jasmijnthee worden, gedurende vier uur lang, de bloemetjes van de heerlijk geurende jasmijn op de theebladeren gelegd. Op die manier aromatiseren de jasmijnbloemetjes de theebladeren. Later worden de bloemen weer verwijderd. Zo’n aromatiseringsproces kan meerdere keren herhaald worden. Hoe vaker de thee onder een dergelijk bloemendekje heeft gelegen hoe hoger de kwaliteit van de jasmijnthee.           

Ingrediënten: groene jasmijnthee* en vlierbloesem*.

Inhoud: 50 gram. Goed voor ruim 25 koppen thee. Of na nogmaals opschenken met heet water (dit kan 3-4x per theezeefje gevuld met groene thee) goed voor maximaal 75-100 koppen thee. Door het opnieuw opgieten van de theebladeren ontdek je elke keer nieuwe smaaklagen.

Theesmaak? Mild en zoet.                                                                                                   

De “power of the tea” of theekracht? 1/5.                                                                         

Biologisch theetje? Ja.*Biologische productiemethode NL-BIO-01 Skal 13351.                   

Hoeveel gram plopje in een theekopje? Niet één, maar twee. 2 gram dus.                           

Hoe auw-heet moet het water zijn? Groene thee mag nooit met kokend water van 100 graden opgeschonken worden. De thee krijgt daardoor een bittere en wrange smaak. Laat het gekookte water daarom eerst afkoelen tot 80 of zelfs 60 graden.                                               

Theetje-trekje-tijd? Begin met een korte thee-trek-tijd. Proef de thee. Verleng de trektijd steeds met een halve minuut tot de gewenste smaak.                                                               

Hoe vaak kun je de theebladeren nog een keer (her)gebruiken? 3-4 keer.                       

De theegeboortegrond van dit verrukkelijke theetje? China.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen