Suid-Afrikaanse Heuningbos

€2,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (17)

Suid-Afrikaanse Heuningbos

Van de Cyclopia (Honingbos) kun je een tisane maken. De Honingbos (Cyclopia) groeit in de Zuid-Afrikaanse West en Oostkaap. Honeybush mag je ook zeggen tegen deze plant. Hi Honeybush! Want de bloemetjes van de Honeybush geuren heerlijk naar, tarataataa, honing! Njom,njom. Het kruidje lijkt qua flavour op die van rooibos, maar is zoeter en voller.

Nog wat wijsheid over een tisane. Een tisane is een aftreksel van kruiden, planten(wortels), bloemen en/of de schors van struiken en bomen, vruchten en zaden. Een tisane is dus absoluut geen thee. De theeplant kom je er nooit-niet-nada in tegen. Zonder thee is dat een gemis? Nope. Tisanes hebben namelijk therapeutische eigenschappen én ontspannende en energieke geuren. Zo dan, dat is nogal wat. Wahoe, werkelijk waanzinnig weldadig voor lichaam en geest. Je mag ze ook welnessblends noemen.

Kruidendrankjes zijn heul oud. En al heul lang populair. De Dr. Feelgood van de kruiden was in de 17e eeuw dokter Nicholas Culpeper (1616-1654). Zijn ‘Complete kruidenboek’ is nu nog steeds een naslagwerk voor honderden kruidjes en hun geneeskrachtige werking. Zo bevat Heuningbos (of Honingbos of Honeybush) Pinitol. Schijnt een bloedsuikerspiegel verlagende werking te hebben.

Ingrediënten: honingbos*.

Inhoud: 50 gram. Goed voor ruim 25 koppen kruidendrank. Of na nogmaals opschenken met heet water (dit kan 2x per theezeefje gevuld met de tisane) goed voor maximaal 50 koppen kruidendrank. Door het opnieuw opgieten van de tisane ontdek je elke keer nieuwe smaaklagen.

Kruidendranksmaak? Zoet en vol.

De “power of the tea” of theekracht? Hallo, dit is geen theehee! Dit is een kruidendrank oftewel een tisane.

Biologisch kruidendrankje? Ja.*Biologische productiemethode NL-BIO-01 Skal 13351.

Hoeveel gram plopje in een theekopje? Niet één, maar twee. 2 gram dus.

Hoe auw-heet moet het water zijn? Tsja, nu moet je echt even de tisanewereld in. Je ontkomt er niet aan. Want de diverse tisanes kennen zo elk hun eigen tempje.

  • Wortels? Die hebben 100 graden nodig. En soms zelfs een kort kookbeurtje.
  • Bloemen? Koud! Of maximaal 80 graden.
  • Fruit en bessen? 100 graden.
  • Blad/bladeren? Maximaal 80 graden.

Kruiden-trekje-tijd?

  • Wortels? 8-15 minuten.
  • Bloemen? 2-3 minuten.
  • Fruit en bessen? 5-8 minuten.
  • Blad/bladeren? 3-5 minuten.

Hoe vaak kun je de tisane nog een keer (her)gebruiken? 1 hooguit 2 keer.

De tisanegeboortegrond van deze verrukkelijke tisane? Zuid-Afrika.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen