Theebloem van witte thee met een ketting van jasmijnbloemen

€2,32
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Theebloem White Affair

Bloeiende thee komt uit de provincie Fujian in China. Van witte theeblaadjes (van de White Silver-needle), bloemen en draad worden handmatig “theeballetjes” genaaid met een doorsnede van circa 2 cm.

Bloeiende thee is super mooi in een glazen theekan/pot. Leg de theebloem in de kan en giet langzaam en voorzichtig water van 100 graden over de theebloem. Wacht een poosje (8-10 minuten) en zie de bloemknop prachtig opengaan. Ben je klaar met theedrinken? Dan kan je de theebloem nog een paar dagen in vers koud water bewaren als een schitterend en origineel onderwaterbloemstukje!

Een theebloem is bijna te leuk-lekker om als cadeautje weg te geven! (Selluf houduh en opdrinkuh kan dus ook, gnegne.)

Ingrediënten: witte thee met jasmijnbloesem.

Inhoud: één theebloem is goed voor een halve liter thee. Door het opnieuw opgieten van de theebloem ontdek je elke keer een nieuwe smaaklaag. (Totaal: 1 à 1,5 liter thee!)

Theesmaak? Licht, zacht, tikje zoet en ietsjes fruitig.

De “power of the tea” of theekracht? 1/5.

Hoe auw-heet moet het water zijn? Witte thee houdt van 80-90 graden qua temperatuur, maar een theebloem kun je het beste overgieten met 100 graden.

Theetje-trekje-tijd? Geduld, geduld, geduld tot je theebloem zich volledig ontvouwd heeft. 8-10 minuten. Het wachten waard!

Hoe vaak kun je de theebloem nog een keer (her)gebruiken? 2-3 keer! Na afloop kun je de theebloem nog in vers koud water bewaren ter decoratie.

De theegeboortegrond van deze verrukkelijke en prachtige theebloem? Fujian, China.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen