Witte Pioen

€3,76
Beschikbaarheid: Op voorraad (4)

Witte Pioen

Neem prachtig mooie grote theebladeren met heul veul jonge nog gesloten bladknopjes. Dan heb je de Witte Pioen te pakken oftewel de Bai Mu Dan. Uit Oothu in Zuidwest-India. Een witte thee, die ze “vroeg” noemen. Ze wordt geplukt vlak nadat de eerste knoppen tevoorschijn zijn gekomen. Veel witte thee is er niet qua soorten. De Silver Needles (Bai Hao Yin Zhen) is de top en is verdeeld in nog verfijndere theegroepen. Hoe duurder, hoe beter de kwaliteit. De Witte Pioen (Bai Mu Dan) en Silver Needles (Bai Hao Yin Zhen) is relatief gezien ten opzichte van de andere witte toptheetjes het meest betaalbaar. Hoe fijn?! Kan jij ook genieten van deze licht goudkleurige thee. Zo uit Zuidwest-India, zo in je theeglas. **Aapake svaasthy par! Op je gezondheid! Want witte thee bevat veel gezonde stofjes, weinig cafeïne en geeft geen aanslag op je tanden. Het is eveneens het anti-rimpel-drankje onder de diverse theesoorten. Het bevat een natuurlijke anti-aging (Dàg, rimpels!) en draagt bij aan het herstel van beschadigde huidcellen (Hallo, herstelde huidcellen!). Zeggen ze. Probeer het zelf en je weet het.

** Hindi, de primaire officiële taal in India. Maar de streek van het land bepaalt welke taal er gesproken wordt. Kom je uit op meer dan 1000 talen in India.

Ingrediënten: witte thee*.

Inhoud: 25 gram. Goed voor ruim 12 koppen thee. Of na nogmaals opschenken met heet water (dit kan 3x per theezeefje gevuld met witte thee) goed voor maximaal 36 koppen thee. Door het opnieuw opgieten van de theebladeren ontdek je elke keer nieuwe smaaklagen.

Theesmaak? Mild.

De “power of the tea” of theekracht? 1/5.

Biologisch theetje? Ja.*Biologische productiemethode NL-BIO-01 Skal 13351.

Hoeveel gram plopje in een theekopje? Niet één, maar twee. 2 gram dus.

Hoe auw-heet moet het water zijn? 85 graden.

Theetje-trekje-tijd? 2-3 minuten.

Hoe vaak kun je de theebladeren nog een keer (her)gebruiken? 2-3 keer.

De theegeboortegrond van dit verrukkelijke theetje? Oothu, Zuidwest-India.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen