Bloemenweide & BeeFriendly-zaadjes

€4,15
Beschikbaarheid: Op voorraad (5)

Bloemenweide & BeeFriendly

Doe eens gek. Neem een aanloop en spring met je snuf in een bloemenweide. Of duik, misschien makkelijker uitvoerbaarder, eens met je snoetje-snuit in een heerlijke kop tisane. Een tisane is een aftreksel van kruiden, planten(wortels), bloemen en/of de schors van struiken en bomen, vruchten en zaden. Een tisane is dus absoluut geen thee. De theeplant kom je er nooit-niet-nada in tegen. Zonder thee is dat een gemis? Nope. Tisanes hebben namelijk therapeutische eigenschappen én ontspannende en energieke geuren. Zo dan, dat is nogal wat. Wahoe, werkelijk waanzinnig weldadig voor lichaam en geest. Je mag ze ook welnessblends noemen.

Kruidendrankjes zijn heul oud. En al heul lang populair. De Dr. Feelgood van de kruiden was in de 17e eeuw dokter Nicholas Culpeper (1616-1654). Zijn ‘Complete kruidenboek’ is nu nog steeds een naslagwerk voor honderden kruidjes en hun geneeskrachtige werking.

BeeFriendly bloemenzaadjes

Bij deze tisane krijg je een zakje bij-vriendelijke bloemenzaadjes. Beetje een soort van een biologisch/ecologisch-neutrale tisane-combi. Je drinkt iets van de natuur op en je geeft iets terug aan de natuur. Hoe? Door de bloemenzaadjes te laten groeien! Vinden de bijtjes fijn. Want we hebben de bijen (en andere insecten) hard nodig voor de bevruchting van diverse bloemen en planten. De bij is onmisbaar! Ze verspreidt stuifmeel waardoor planten en bloemen kunnen groeien. Want wist je dat 80% van alles soorten planten in Nederland insecten nodig hebben voor hun bestuiving? Dus zaai & lok ze maar! Wie? Al die vlinders, bijen, hommels en andere vliesvleugeligen.

Ingrediënten Bloemenweide (de tisane): goudsbloem*, citroengras*, kamille*, lavendel*, korenbloem* en roos*.

Inhoud: 50 gram. Goed voor ruim 25 koppen kruidendrank. Of na nogmaals opschenken met heet water (dit kan 2x per theezeefje gevuld met de tisane) goed voor maximaal 75 koppen kruidendrank. Door het opnieuw opgieten van de tisane ontdek je elke keer nieuwe smaaklagen.

Kruidendranksmaak? Bloemig en bijzonder.

De “power of the tea” of theekracht? Hallo, dit is geen theehee! Dit is een kruidendrank oftewel een tisane.

Biologisch kruidendrankje? Ja.*Biologische productiemethode NL-BIO-01 Skal 13351.

Hoeveel gram plopje in een theekopje? Niet één, maar twee. 2 gram dus.

Hoe auw-heet moet het water zijn? Tsja, nu moet je echt even de tisanewereld in. Je ontkomt er niet aan. Want de diverse tisanes kennen zo elk hun eigen tempje.

  • Wortels? Die hebben 100 graden nodig. En soms zelfs een kort kookbeurtje.
  • Bloemen? Koud! Of maximaal 80 graden.
  • Fruit en bessen? 100 graden.
  • Blad/bladeren? Maximaal 80 graden.

Kruiden-trekje-tijd?

  • Wortels? 8-15 minuten.
  • Bloemen? 2-3 minuten.
  • Fruit en bessen? 5-8 minuten.
  • Blad/bladeren? 3-5 minuten.

Hoe vaak kun je de tisane nog een keer (her)gebruiken? 1 hooguit 2 keer.

De theegeboortegrond van deze verrukkelijke tisane? Nederland.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen