Magische (Heksen)thee

€4,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Magische (Heksen)thee

Let's make some magical tea!

The Magic Butterfly Pea & Heksenthee is een heerlijke hekserige combi. Een setje. (Je krijgt dus 2 verpakkingen! Eentje met het Magisch brouwsel en eentje met de Heksenthee.)

Toverstap 1 van 2 is het Magisch brouwsel. De bloesem van de vlindererwt kleurt het hete water beeldschoon blauw. Voeg je er vervolgens nog een drupje citroensap bij, dan wordt het water prachtig paars.

Wow! Zo cool! Toverstap 2 van 2 is de Heksenthee toevoegen (het echt op smaak brengen van je magische Heksenthee). Eerlijkheidshalve? Het aftreksel van de Vlindererwt-bloesem smaakt lichtelijk naar, niet schrikken, spinazie, een beetje groenterig. Die smaak verdwijnt daarna vanzelf in de heerlijke Heksenthee, die wel fruitig, pittig en kruidig is qua smaak. De combi en het uitvoeren van de twee toverstappen is vooral leuk om te doen! Een beetje het scheikundig-goochelen en tegelijkertijd een super theetje fiksen! Want, nogmaals, de Heksenthee is wel degelijk super tasty! Lees maar...

 

Heksen/Heksenthee

Neem 5 spinnenpoten, 2 kattenogen, 3 rattenstaarten, 20 heksenteennagels, 10 ml keversap (stop daarvoor een kever in de mixer en zeef het sap na het mixen), 20 ml slakkenslijm én tot slot 2 kraaienpoten. Hatseflats dat alles in een ketel (zo’n zwarte) met 1 liter water en kook dit brouwsel voor een uur of wat. En dan? Dan heb je Heksenthee! Oh, echt? Nee, natuurlijk niet! Je koopt gewoon de Heksenthee van theepost punt-en-el. Veel makkelijker. En veel minder evil dan de kattenogen van de buur(t)kat “lenen”.
De theepost.nl-Heksenthee is wel volgens een geheim recept gebrouwen. Volgens een knal oud recept. Stokoud ook. En meer krijg je niet te horen. Dat is nu eenmaal zo met gu-hei-muh. Wie durft? Beetje pittig, beetje kruidig, beetje fruitig, maar wel heul lekker!

Ingrediënten: zwarte thee*, kruidnagel*, kaneel*, appel*, kardemom* en gember*.

Inhoud: 40 gram. Goed voor ruim 20 koppen thee. Of na nogmaals opschenken met heet water goed voor maximaal 40 koppen thee. Door het opnieuw opgieten van de losse Heksenthee ontdek je elke keer nieuwe smaaklagen.

Theesmaak? Fruitig, pittig en kruidig.

De “power of the tea” of theekracht? 3/5.

Biologisch theetje? Ja.*Biologische productiemethode NL-BIO-01 Skal 13351.

Hoeveel gram plopje in een theekopje? Niet één, maar twee. 2 gram dus.

Hoe auw-heet moet het water zijn? Heksenthee is zwarte thee en houdt van 100 graden qua temperatuur.

Theetje-trekje-tijd? Begin met een korte thee-trek-tijd. Proef de thee. Verleng de trektijd tot maximaal 2 minuten.

Hoe vaak kun je de losse thee nog een keer (her)gebruiken? Hooguit 1 keer.

De theegeboortegrond van dit verrukkelijke theetje? Geheim. (Sorry.)

 

De vlindererwt-bloesem, kittelbloem (Clitoria ternatea), Butterfly Pea, Blue Tea of Blue Chai

Ingrediënten vlindererwt-bloesem: 100% vlindererwt-bloesem*.

Inhoud: 15 gram. Voor 1 kop thee gebruik je ongeveer 5 bloemetjes. In een theepot gaan 20 bloemetjes.

"Thee"smaak? (Het valt onder een tisane, een kruidendrank, en is dus in feite geen thee.) Licht kruidig, een zweempje van een spinaziesmaakje.

De “power of the tea” of theekracht? (Een tisane.) 1/5.

Biologisch "kruidendrankje"? Ja.*Biologische productiemethode NL-BIO-01 Skal 13351.

Hoeveel gram plopje in een theekopje? 5 bloemetjes

Hoe auw-heet moet het water zijn? Heksenthee is zwarte thee en houdt van 100 graden qua temperatuur. Die temperatuur gebruik je dus ook voor de vlindererwt-bloesem. Je brouwt de thee in hetzelfde glas. (Natuurlijk kun je de tisane en de thee ook afzonderlijk van elkaar drinken.)

Tisane/kruiden/bloesempje-trekje-tijd? Begin met een korte thee-trek-tijd. Proef de thee. Verleng de trektijd tot maximaal 2 minuten. Je ziet het water prachtig blauw kleuren! Zo onder je heksen-snuf. Super wow!

Hoe vaak kun je de tisane nog een keer (her)gebruiken? Hooguit 1 keer.

De geboortegrond van de vlinderertw-bloesem? China. (In het amazing Azië, alwaar men de kittelbloem als natuurlijke kleurstof gebruikt voor het kleuren van rijst en gebak.)

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen