Oriental Beauty

€5,24
Beschikbaarheid: Op voorraad (5)

Oriental Beauty

Een echte oolongthee deze Oriental Beauty. Oolong betekent eigenlijk ‘zwarte draak’, maar wordt ook wel ‘zwarte slang’ genoemd. Daar hoort een legende bij. Met lang, lang geleden en er was eens een theetuin-eigenaar. Hij schrok van een zwarte slang in zijn theetuin. Pas dagen later ging hij terug naar zijn gedroogde theebladeren. Die waren inmiddels door de zon geoxideerd. Tijdens oxidatie veranderen enzymen in het theeblad in smaak- en kleurbepalende stofjes. Hoera! De thee is geboren! Gefeliciteerd en dankjewel!

Deze omberkleurige Beauty-thee is ook echt een beauty met zijn lange en een beetje gedraaide bladeren met veel zilvergrijze topblaadjes met haartjes. En de smaak? Tikkie notig. Naar noten dus. Maar vooral zeer smaakvol. Gewoon gaan drinken!

Ingrediënten: oolongthee*.

Inhoud: 35 gram. Goed voor ruim 17 koppen thee. Of na nogmaals opschenken met heet water (dit kan 10x per theezeefje gevuld met oolongthee) goed voor maximaal 170 koppen thee. Door het opnieuw opgieten van de theebladeren ontdek je elke keer nieuwe smaaklagen.

Theesmaak? Tikkie notig, vol van smaak, maar ook zacht.

De “power of the tea” of theekracht? 3/5.

Biologisch theetje? Ja.*Biologische productiemethode NL-BIO-01 Skal 13351.

Hoeveel gram plopje in een theekopje? Niet één, maar twee. 2 gram dus.

Hoe auw-heet moet het water zijn? Oolongthee houdt van 85 tot 95 graden qua temperatuur.

Theetje-trekje-tijd? Begin met een korte thee-trek-tijd. Proef de thee. Verleng de trektijd steeds met een halve minuut tot de gewenste smaak.

Hoe vaak kun je de theebladeren nog een keer (her)gebruiken? 10 keer.

De theegeboortegrond van dit verrukkelijke theetje? China.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen