Groene jasmijnparels-mini

€3,67
Beschikbaarheid: Op voorraad (17)

Groene jasmijnparels - mini verpakking

(Een kleintje Jasmijntje. En vergis je niet in de hoeveelheid van 20 gram. Daar haal je echt liters en liters theeplezier uit. Want per theebeker heb je maar enkele parels nodig.)

Jasmijnparels...

Of Phoenix Dragon Pearls. Een super arbeidsintensieve manier van thee maken. Het is zo'n beetje het edelsmeden onder de theetjes.

Jasmijnparels worden namelijk, één voor één, met de hand gerold van groene theebladeren, die eerder zijn "gemarineerd" in jasmijnbloemen. Jasmijnparels bevatten geen jasmijnbloemen. De bloemen worden puur gebruikt, tijdens het productieproces van jasmijnthee, om hun geur (en daardoor smaak) af te geven. Na het geuren worden de bloemen weer van de thee gescheiden. Het geurproces kan meerdere keren plaatsvinden. Afhankelijk van de gewenste kwaliteit van de uiteindelijke thee. Bovendien kan er met de hoeveelheid jasmijnbloemen gevarieerd worden. Gebruik je meer bloemen per kilo thee dan verhoog je ook daar weer de kwaliteit van de thee mee. Klinkt eigenlijk heul (bio)logisch!

Jasmijnparels duur? Niet nu je weet hoe ze gemaakt worden én dat je maar een paar parels per glas/theekop/theebeker nodig hebt. Je kunt de thee zelfs opnieuw opgieten. Dus duur? Neee! Lekker? Neee! Uh? Jasmijnparels zijn heul lekkerrr!

Ever wondered how Jasmine Pearls are made? Watch the movie. (Filmpje van nog geen minuut. Moet te doen zijn.)

Ingrediënten: groene jasmijnthee*.

Inhoud: 20 gram. Door het opnieuw opgieten van de theebladeren ontdek je elke keer nieuwe smaaklagen. Je "moet" (je moet niets natuurlijk) zelf bepalen hoeveel theeparels je per theekop/theepot fijn vindt. Of lekker. De adviezen verschillen hierin van 1 tot 5 of 8 parels per kop en van alles daar tussenin. De theeparels uit het zakje op de voorkant van de theeverpakking van Theepost kun je ook gebruiken. Tezamen met de inhoud uit het bruine papieren zakje heb je dan 50 gram aan jasmijnparels.

Theesmaak? Mild, fris en ietwat bloemig.                                                                           

De “power of the tea” of theekracht? 1/5.                                                                       

Biologisch theetje? Ja.*Biologische productiemethode NL-BIO-01 Skal 13351.                   

Hoeveel theeparels plopje in een theekopje? Stuk of 5. Bepaal dat zelf.                       

Hoe auw-heet moet het water zijn? Groene thee mag nooit met kokend water van 100 graden opgeschonken worden. De thee krijgt daardoor een bittere en wrange smaak. Laat het gekookte water daarom eerst afkoelen tot 80 of zelfs 60 graden.                                             

Theetje-trekje-tijd? Begin met een korte thee-trek-tijd. Proef de thee. Verleng de trektijd steeds met een halve minuut tot de gewenste smaak.                                                           

Hoe vaak kun je de theebladeren nog een keer (her)gebruiken? 3-4 keer.                     

De theegeboortegrond van dit verrukkelijke theetje? China.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen